Dags att uppdatera glasögonen till linser med hjälp av en linsundersökning

      Kommentarer inaktiverade för Dags att uppdatera glasögonen till linser med hjälp av en linsundersökning

Det första jag gjorde i samband med vår flytt var att ge mig ut på jakt efter att göra en linsundersökning i Göteborg. Jag har varit så oerhört trött på att inte kunna se ordentligt och att ha huvudvärk jämt och ständigt att jag fick nog helt enkelt. Jag har sedan flera år tillbaka haft glasögon, men eftersom det var så pass längesedan jag gjorde en undersökning så har jag successivt känt att glasögonen inte längre är optimala för mig. Att uppgradera mig med en linsundersökning och skaffa linser har därför varit något jag tänkt på så länge nu.

Kontroller av ögat och hur linserna sitter med hjälp av mikroskop

Denna undersökning är något man sedan bör göra minst en gång om året vilket jag tycker känns bra. Man utvärderar bland annat hur linsen sitter på ögat när man haft på sig den en stund, och kollar hela tiden så att man har den bästa linsen utefter sina resultat. Detta kontrolleras ofta genom att mikroskopiskt titta på ögonen och linserna så att de verkligen sitter bra.

Ser fram emot att förhoppningsvis bli fri från den dagliga huvudvärken

Kräver man en annan typ av undersökning vilket kan behövas om man exempelvis gjort en operation av hornhinnan, finns det såklart verktyg och hjälp med linsundersökningar även utifrån detta. Det känns så skönt att äntligen ha flyttat till en storstad, att jaga tider för linsundersökningar kommer inte längre behövas eftersom det finns så många bra ställen att vända sig till här i Göteborg. Jag ser verkligen fram emot att ta tag i det här med min syn och uppgradera mig från glasögon till linser. Om inte annat skall det bli väldigt skönt att förhoppningsvis äntligen bli fri från den numera dagliga huvudvärken.