Integrera dina IT-system

      Kommentarer inaktiverade för Integrera dina IT-system

Har man idag ett företag med flera olika IT-system är det hög tid att integrera dessa med varandra. Att få systemen att fungera tillsammans är A och O i moderna företag. Istället för att manuellt föra över information mellan olika system så ska systemen själva skicka informationen till varandra.

Hur kan detta gå till?

Det gamla sättet att göra en integration var att koppla samman alla system med varandra. Ofta gick det bra att göra detta när företaget använde ett fåtal system. Ju fler system företagen fick, desto klumpigare blev integreringen. När ett nytt system skulle integreras eller ett gammalt skulle tas bort fick man helt enkelt göra ändringar i alla systemen.

Det mer moderna sättet att göra en integration är att använda en integrationsmotor. Integrationsmotorn är ytterligare ett system, men det sitter som spindeln i nätet och styr informationen mellan de andra systemen. Alla kopplingar som man behöver göra sker i själva integrationsmotorn. Det blir en enorm tidsbesparing att göra ändringar i ett enda system istället för i alla systemen.

En integrationsmotor tar emot data från de olika delsystemen och översätter informationen så att det mottagande systemet kan förstå infon. Istället för att du ska ta data från ett system och mata in det manuellt i nästa system, så sker överföringen helt automatiskt. Tänk dig att du har ett ordersystem, ett annan lagersystem och ett tredje ekonomisystem. Sen kanske du har ett e-handelssystem och även använder ett externt system för att hantera leveranser. Om all data som behöver komma från ett system till ett annat kunde ske automatiskt så skulle företaget spara massor av tid.

Och så är det just med en integrationsmotor. Risken för fel blir minimala och personal kan utföra andra arbetsuppgifter.