Att leta efter lediga lägenheter i Kista, en historia

      Kommentarer inaktiverade för Att leta efter lediga lägenheter i Kista, en historia

Jag har precis fått ett nytt jobb i Stockholm. Jag skall börja där om 5 månader. så nu måste jag hitta någonstans att bo, helst i Kista eftersom det är där jag skall arbeta. Så nu blir det till att gå ut på jakt. Just nu är min hemvist Helsingborg så byte av lägenhet är ju inte aktuellt. Jag har letat runt på olika sajter. Att hitta lediga hyreslägenheter är inte lätt, och speciellt inte i Stockholmsområdet. Men skam den som ger sig.

Jakten har börjat

Jag tänkte sätta upp mig i kö på de vanliga bostadssajterna i Stockholm, medveten om att det inte kommer att bli så lätt att hitta ett förstahandskontrakt. När jag insåg hur länge jag skulle behöva stå i kö för att hitta en bostad gav jag nästan upp, men bara nästan. Fanns det ingen sida som man kunde skriva in sig på utan att behöva stå i kö? utan mer som först till kvarn. Lediga lägenheter i Kista sökte jag på och då hamnade jag på en webbsida där man kunde registrera sig och så hade dom en bevakningstjänst för lediga hyresrätter, så slapp jag sitta och bevaka hela tiden. Med lite is i magen skulle nog detta lösa sig ändå. Jag hade ju en plan B, jag får bo hos min mormor i Fisksätra, men dels är det ju lite långt från Kista och dels har jag ju vant mig att bo själv.

Äntligen flytt

Det tog inte mer än 5 veckor innan jag kunde skriva på mitt förstahandskontrakt. Så på torsdag går flyttlasset upp till Kista, jag är så jäkla taggad. Tack vare min sökning på lediga lägenheter i Kista så löste det sig. Mot nya äventyr!!