Utbytes och konverteringslampor

      Kommentarer inaktiverade för Utbytes och konverteringslampor

När du besöker Lyson så är det mesta du kommer att mötas av lampor som går att byta ut och konvertera. Men vad innebär detta egentligen? Det vi pratar om är Xenon lampor vilka är just utbytes och konverteringslampor. Dessa kallas även för gasurladdningslampor eller HID som står för high-intense discharge. Detta betyder alltså högintensiv urladdning och är en funktion som verkligen göra att Xenon lampor sticker ut.

Hos Lyson hittar du allt för att kunna sätta in eftermarknadslampor, det vill säga konverteringslampor, i Xenon tillsammans med ett stort utbud av utbyteslampor för dig som har en bil med Xenon monterat från fabrik. Lyson är som sagt experter på detta och kan med andra ord allt när det kommer till vilken fordonsbelysning som gör sig bäst för just din bil. Oftast är svaret Xenon och så enkelt är det bara.

Men varför ska man byta till Xenon är ju frågan?

Dels så är det av den enkla anledningen att ljusflödet i en Xenon lampa är tre till fyra gånger högre jämfört med en halogen. Detta gör att själva ljusstrålen når längre och blir också samtidigt bredare beroende på reflektorns utformning och vinkeln på spridningen. Temperaturen på färgen, det vill säga om man vill ha ett mer varmt ljus alternativt kallare ljus, kan man styra genom att man väljer olika kelvin grader.

Lyson rekommenderar dessutom Speedstart som är den snabbaste startande lampan av Xenon där man redan efter någon sekund har 80% av ljusstyrkan. I en standard Xenon tar det ca 10 till 15 sekunder innan man har full ljusstyrka. Är man mer nyfiken på att läsa om just Xenon lampor från Lyson så går det utmärkt att besöka deras hemsida. Jag lovar dig att du åtminstone kommer fundera på om du faktiskt ska byta ut dina fordons belysning till Xenon J