Allt för camping

      Kommentarer inaktiverade för Allt för camping

När vi skulle ut och campa med tält i somras letade vi efter en webbshop som sålde allt för camping. Vi ville hitta allt för camping som vi behövde på en enda sajt. Och det var faktiskt inte så svårt. Många som säljer campingutrustning har ett väldigt stort sortiment. Men vad behöver man egentligen när man ska ut på campingsemester? Här kommer några tips.

Tält

Givetvis behöver du ett tält när du ska ut och campa. Hur stort det ska vara beror på hur många ni är som ska bo i tältet. Om ni tar er fram med bil är det bättre att välja ett litet större tält eftersom det kan bli ganska trångt om ni väljer ett som är avsett för exakt det antal personer ni är. Men om ni cyklar eller vandrar blir det en helt annan sak. Välj då ett lättviktstält som är lätt och inte tar så mycket plats. Om ni är många är det bättre att ha fler tält eftersom flera då kan hjälpa till att bära.

Sovsäckar

När man tältar i Sverige kan man behöva en ganska tjock sovsäck även om det är sommar. Nätterna kan bli ganska kalla så välj en varm sovsäck. Att frysa under natten är inte alls kul. Ska du tälta med barn finns det speciella sovsäckar som är anpassade efter deras längd. Annars kan du själv fixa till vuxensovsäcken genom att binda ett snöre runt den del som inte används. Det funkar precis lika bra.

Liggunderlag eller luftmadrass

Ja, vilket ska man välja? Ett liggunderlag är lättare än en luftmadrass, men tar oftast mer plats. Det är bekvämare med en luftmadrass men den isolerar inte mot kyla lika bra. Allra bäst är den nyare typen av självuppblåsande liggunderlag. Dessa är ett mellanting mellan en luftmadrass och ett liggunderlag. Bara att dra ut proppen så blåser liggunderlaget upp sig självt. När det är dags att packa ihop rullar man liggunderlaget så att luften åker ur. Jättesmidigt!