En friluftsjacka som alltid fungerar

Jag tycker det är kul att prata outdoor-kläder och just friluftsjackor är något som jag länge har haft svårt för att veta vad man ska ha. Vad är egentligen en friluftsjacka och vad är syftet? Självklart är detta individuellt men för att försöka göra det lite mer allmänt så har jag försökt tänka ur fler perspektiv för att helt enkelt ge dig en guide när du ska köpa din nästa friluftsjacka.

Nummer ett handlar alltid om komfort

För mig så är alltid komfort först på listan. Det handlar ibland om att jackan bara ska passa bra och sitta skönt i rätt storlek, men det kan ju också givetvis handla om olika funktioner som i sin tur ger komfort. Tänk på hur många fickor du kan tänkas behöva, om du vill ha en luva eller inte, ska den vara fodrad eller fungera som ett skal? Utgå ifrån din aktivitet som du ska utföra och försöka tänka igenom hur du skulle använt din jacka över en dag. Speca ner detta så lovar jag att du kommer ha ett hum om vad du kommer prioritera.

Nummer två handlar om stil och design

Självklart vill vi också känna oss snygga. En friluftsjacka ska inte bara ge komfort utan också göra så att vi känner oss snygga. Jag brukar tänka mycket på färg, så jag inte köper en färg som jag inte kommer gilla nästa säsong, utan hellre välja något som fungerar länge. Dessutom tror jag på att försöka tänka på andra plagg man har i garderoben så att den passar in.

Det kan vara enkelt att snabbt se en snygg jacka och tänka att det är den perfekta friluftsjackan, men ibland kanske det är värt att fundera en extra gång och försöka ta fram vad man verkligen är ute efter för att bli så nöjd som möjligt!