Billiga pärlor online

      Kommentarer inaktiverade för Billiga pärlor online

Mina barn har alltid älskat att leka och tillverka egna saker i olika material. Vi gjorde många skogstroll när de var små med hjälp av olika former på stenar som vi limmade på varandra och sedan gjorde vi flätor och hår med hjälp av garn som vi satte på ”huvud” stenen. En svans sattes också dit till slut, med hjälp av flätat garn. Ibland fann vi billiga pälsbitar som stuvar som vi klippte till och klädde våra stentroll med. På den tiden kunde man inte köpa billiga pärlor online som är möjligt nuförtiden, utan det mesta gjordes eller byggdes för hand av barnen eller föräldrarna.

Pärlor eller barkbitar?

Tänk vad många barkbåtar jag har tillverkade i mina dar. Min pappa var alltid med och uppmuntrade till att kasta ”macka” (som vi kallade det när vi försökte få en platt sten att studsa på vattenytan), bygga figurer av kottar och göra barkbåtar med hjälp av bark, en träpinne från en glass och ett stort löv som segel. Ibland var vi riktigt seriösa och tillverkade segel av en tygbit. För mig har det nästan varit mer naturligt att leka med barkbitar än med pärlor.

När pärlorna blev till smycken

Allt eftersom jag blev äldre (kanske runt nioårsåldern) så bytte jag mina barkbitar och kottefigurer mot vackra pärlor som fanns på skolan. Plötsligt blev det aktuellt att tillverka i princip allt med hjälp av pärlor istället. Jag minns att varenda unge, pojke som flicka, satt och ”pärlade” en massa halsband och armband till föräldrar och syskon att ge bort i presenter och julklappar. Undrar just hur många pärlplattor i olika former och mönster som min mamma har fått av mig. För att inte tala om dessa otroligt vackra halsband som jag tillverkade på löpande band till hela släkten, men det var otroligt kul. Tänk bara om jag hade haft tillgång till alla vackra pärlor som finns att köpa i dag. Ibland är det bra att vara lyckligt ovetande.