Dränering av hus, källare och krypgrund

      Kommentarer inaktiverade för Dränering av hus, källare och krypgrund

När du köper ett hus – tänk på att en dränering av hus, källare och krypgrund kan behövas i värsta fall. Det kan löna sig att undersöka detta närmare innan du bestämmer dig för att köpa huset. Det är inte bara äldre hus som kan behöva dräneras utan även relativt nya hus om du har otur. Det bästa är om du har någon i din bekantskapskrets som har lite kunskap om fukt och mögel som kan följa med på visningen eller senare om du är seriöst intresserad av huset. Någon med bra näsa för fukt och som vet vart fukten brukar tränga in är att föredra så du inte går på en stor nit.

Dränering av hus är kostsamt

Vad en dränering kostar är som att fråga hur långt ett snöre är, det varierar väldigt mycket beroende på hur mycket insats som behövs och hur tomten ser ut. Finns det mycket berg runt omkring så kanske dom blir tvungna att spränga runt omkring huset och då tar det mycket längre tid än att bara gräva upp diken runt. Har du dessutom ett suterränghus där vattnet har en tendens att leta sig in källaren genom springor i berget så kan det bli svårt att dränera. Då kan det behöva gjutas en ränna som vattnet kan ta sin väg genom.

Dränera källare & krypgrund själv

Om du är det minsta tveksam till att dränera på egen hand så ska du låta bli! Det är inte helt lätt att utföra en dränering på egen hand utan erfarenhet och i värsta fall kan du bli tvungen att göra om den efter ett tag. Det är mycket bättre att anlita professionell hjälp just när det gäller dränering av källare och krypgrund och framförallt om du har ett suterränghus. Då undviker du alla misstag som du garanterat kommer att göra om du dränerar på egen hand.