Det kan låta lite märkligt, i alla fall tycker jag det som bor i ett land med många föreskrifter, att det faktiskt inte finns någon lag som tvingar någon att ha skyddande MC kläder på sig när det körs MC. Men ändå verkar det vara mer än en självklarhet för de flesta att trots detta alltid ha skyddande MC kläder på sig under turen. Jag har sett en hel del person som har råkat ut för en MC olycka och inte burit skyddskläder, det är ingen rolig syn ska jag tala om där många har fått huden avskalat från både armar och ben efter att dom kanat på asfalten ett antal meter iklädda shorts och t-shirt.
Skyddande MC kläder
Bara för att man bär MC kläder så behöver det inte innebära att dessa skyddar mot olyckor. Det är långt ifrån alla MC kläder som har de skydd som krävs för att du ska kunna känna dig säker vid en vurpa. En del kläder må vara heltäckande och ha ett material som i alla fall gör att du slipper få brännskador av att glida på asfalt eller grus, men det kan vara andra delar av skydd som saknas som till exempel axel- och höftskydd. Och tänk på att en olycka kan hända precis när som helst, även den gången som du bara har tänkt åka 5 km till närmaste badstrand och inte orkar ta på riktigt MC-kläder.
MC kläder kostar
Jag förstår de som kanske tycker att det är mycket pengar att investera i MC kläder, särskilt om man är medpassagerare och inte vet riktigt hur mycket man kommer att åka med. Men då är det bättre att köpa bra begagnad utrustning istället till en början. Det finns ganska mycket på till exempel Blocket. Dessvärre inte riktigt lika stort utbud till kvinnor som till män så det kan vara värre för kvinnor att hitta en passande MC utrustning. Ett tips är att köpa begagnat om det går och sedan satsa pengar på en bra helt ny MC hjälm så man vet att den är hel.